Volledig kunstgebit:

Het volledig kunstgebit wordt door veel mensen gedragen. Vaak wil men het gebit van vroeger nabootsen, zodat niet direct te zien is dat er een kunstgebit gedragen wordt. Wij stellen altijd een kunstgebit in was op en zorgen voor de functionaliteit en de techniek van het gebit. U kunt samen met ons het proefkunstgebit beoordelen en naar uw wens aanpassen. Bijvoorbeeld de stand van de tanden, kleur en vorm. In dit stadium zijn veranderingen nog mogelijk. Als u het eens bent met dit proefkunstgebit, kunnen wij het definitieve kunstgebit in kunsthars persen.

Implantaten:

Dit gebit staat ook wel bekend als het klikgebit. Dit gebit en de behandeling hiervoor, is geschikt voor degene die op hun onderkaak geen houvast meer hebben. Er worden door de implantoloog twee pennetjes in uw kaak gezet die vast moeten groeien. Wanneer deze pennetjes zijn vastgegroeid, zorgen wij voor een passend ondergebit dat op de pennetjes geklikt kan worden. Hierdoor ervaart u een vastzittend en stabiel ondergebit. U komt in aanmerking voor deze behandeling wanneer uw onderkaak zo geslonken is dat implantaten mogelijk een oplossing vormen. De behandeling voeren wij uit in samenwerking met onze implantoloog.

Frame prothese:

Wanneer u één of meerdere tanden of kiezen mist, kan een frame een oplossing voor u zijn. Een frame kan op veel manieren gemaakt worden en zorgt voor een stabiele situatie in uw mond. Dit komt door onze expertise van het ontwerpen van een frame dat op de tanden, kiezen en tandvlees rust. Hierdoor heeft de prothese een goede krachtverdeling. Het frame wordt gegoten uit een metaallegering naar ons ontwerp op uw mondsituatie. De behandeling voeren wij uit in samenwerking met uw tandarts.

Gedeeltelijke prothese:

Het gedeeltelijk kunstgebit is geschikt wanneer u één of meerdere tanden of kiezen mist en is een alternatief voor een frame prothese. De gedeeltelijke prothese wordt volledig op het tandvlees gedragen. De prothese wordt vervaardigd uit kunsthars met daarbij mogelijk een anker om de kiezen voor houvast van de prothese aan uw eigen tanden of kiezen.

Knarsplaat:

De knarsplaat (opbeet of splint) wordt in de nacht gedragen en sluit aan over de boven tanden en kiezen. De beet wordt iets gelicht waardoor de kauwspieren meer rust ervaren. De knarsplaat vermindert tevens de slijtage aan uw eigen tanden en kiezen.

Rebasen van een gebit:

Wanneer u een gehele of gedeeltelijk kunstgebit draagt, zal de kaak altijd blijven slinken. Het slinken van de kaak heeft enkele gevolgen voor u als cliënt, zoals een loszittend kunstgebit, breuken in het kunstgebit en/of irritatie. Hoe langer u wacht met het oplossen van deze klachten, hoe ernstiger deze kunnen gaan worden.

Voorafgaand aan een behandeling krijgt u een duidelijk kostenoverzicht. Heeft u verder vragen, wilt u advies of bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor één van deze behandelingen? U kunt ons altijd bellen voor informatie.